Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Juletræstænding på Esbjerg Torv

Det' sørme, det' sandt, december... julen er atter over os, og det er igen tid til at samles på Esbjerg Torv og tænde det store juletræ. Gå ikke glip af juletræstændingen, som hvert år markerer starten på hjerternes fest.

Hvert år samles flere hundrede mennesker på Torvet i Esbjerg for at se julemanden tænde det store juletræ. Juletræstændingen markerer nemlig, at vi nu går ind i julemåneden, og at vi for alvor skruer op for hyggen.

Julemanden ankommer på Dokhavnen

Kunne dit barn (eller dig selv for den sags skyld) godt tænke sig at møde julemanden i år? Så skal I møde op på Dokhavnen i Esbjerg, hvor julemanden ankommer efter sin meget lange rejse fra Grønland.

Selve ventetiden er langt fra kedelig. Der er masser af nissebørn og levende musik med gode julesange. Så hvis I ikke er i julestemning, når I ankommer, så bliver I det hurtigt.

Dit barn får måske et kram af julemanden

Kan dit barn ikke vente med at møde julemanden? Der er naturligvis mange nissebørn samlet, når selveste julemanden ankommer til Esbjerg, og også julemanden har glædet sig til at møde dem. Hvis man er rigtig heldig, får man måske et kram af ham. Men selv hvis man ikke gør, så er det store sager at have set julemanden i virkeligheden - om det er første gang eller et glædeligt gensyn betyder ikke så meget.

Juletræet tændes

Efter Julemanden er blevet taget godt imod, starter turen mod Torvet i hjertet af Esbjerg. Julemanden kører i veteranbrandbilen gennem byen, så alle kan få et glimt af ham. Efter cirka 20 minutter ankommer han til Torvet, hvor festlighederne også er startet, og mange også er samlet for at tage godt imod vores gæst.

Nu skal juletræet endelig tændes. Folk stimler sammen, mens de mindre børn ofte bliver løftet op på mor eller fars skuldre, så de har god udsigt. Alle venter i spænding, og pludselig breder julelysene sig på det store juletræ, og julen er for alvor blevet indviet.

Det store juletræ, som hvert år står som Torvets vartegn i december, er blevet tændt og er klar til at holde øje med alle handlende i løbet af måneden - og vice versa. Har man gået op og ned gennem gågaden i Esbjerg før, så ved man, hvor hyggeligt det er enten at passere eller holde pitstop ved Torvet, hvor julehyttebyen byder på masser af godt og varmt til ganen, mens man nyder julestemningen og lader op til de næste juleindkøb.

Adresse:

Torvet, 6700 Esbjerg

Her er de smukke billeder fra:

Billederne på denne side er taget af Esbjerg Kommune og Esbjerg City.

  • Topbillede: Credit Esbjerg Kommune
  • Billede ved afsnit Julemanden ankommer på Dokhavnen: Credit Esbjerg City
  • Billede ved afsnit Dit barn får måske et kram af julemanden: Credit Esbjerg City
  • Billede ved afsnit Juletræet tændes: Credit Esbjerg City

 

Kan du ikke få nok af julen? Så klik her for at læse mere om Julehyttebyen, der hele december pryder bybilledet i Esbjerg.