Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg Vikings

Har du fart i blodet, elsker du spænding og duften af benzin, så tag med ud til Korskroen og hep på Esbjerg Vikings, der blander sig i topstriden i Metal Speedway League.

Esbjerg Motorsport har en stolt historie, der kan føres tilbage til 1929, og banen på Korskroen lige udenfor Esbjerg har dannet ramme om mange store løb igennem tiden.

Er du vil med speedway, så er det bare med at finde vej til Granly Speedway Arena, hvor eliteholdet Esbjerg Vikings huserer med nogle af landets allerbedste speedwaykører.

Esbjerg Vikings er Danmarksmester 2023!

Onsdag 20. september 2023 bliver skrevet med runer i de esbjergensiske historiebøger. For første gang i 10 år lykkedes det nemlig igen et hårdtarbejdende Esbjerg Vikings hold at køre sig til DM guldet efter en hæsblæsende aften til Superfinalen i Vojens.

Holdkaptajn Niels-Kristian Iversen, Matias Nielsen, Jonas Jeppesen, Emil Breum og amerikanske Luke Becker sørgede for sejren og sendte DM guldet og pokalen hjem til Esbjerg.

Esbjerg Vikings vandt finalen med 36 point, mens Sønderjylland Elite Speedway og Slangerup tog sig af sølv og bronze.

Holdet blev efterfølgende hyldet på rådhuset af borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

Løb og billetter

Esbjerg Vikings er næsten altid at finde blandt aspiranterne til at blande sig i topstriden om det danske mesterskab i speedway. Derfor er du altid garanteret topunderholdning på Granly Speedway Arena.

Hjemmebanen

Granly Speedway Arena

Granly Speedway Arena ligger på Korskroen og er et anlæg i verdensklasse med to speedwaybaner, en 1000 meter bane og en knallertbane. Her er altid en kæmpe fest, når Esbjerg Vikings tager imod deres modstandere.

Prøv selv kræfter med sporten

Esbjerg Motorsport

Udover eliteholdet, så er Esbjerg Motorsport en klub med et stort ungdomsarbejde, der gennem tiderne har udklækket en lang række store talenter. Så har du en speedwaykører i blodet, så er det bare med at komme ud og prøve kræfter med sporten.

Esbjerg Motorsport Auto

I 2017 blev Korskrobanen officielt udvidet til også at kunne afholde Rallycross og Crosskart løb. Den opfylder nu de international krav fra FIA og blev samtidig Danmarks længste Folkeracebane på 1002 meter, og med det meget populære korskro hop. I 2018 blev der sat officiel banerekord af Ulrik Linnemann i hans VW Polo Supercar, en tid på 39,077 sekunder.

Historien

Den legendariske Korskrobane

Mere end 6000 mennesker overværede åbningen af Korskrobanen i 1946. Banen blev bygget af frivillige, og netop de frivillige er stadig den store drivkraft bag speedwayens store succes i Esbjerg. Store løb er gennem tiden blevet afviklet på Korskroen, der i dag hedder Granly Speedway Arena, bl.a. et hav af danske mesterskaber og ikke mindst VM finaler.

Adresse

Granly Speedway Arena, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg