Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Syddansk Musikkonservatorium

I Esbjerg ligger en del af Syddansk Musikkonservatorium. I den smukke bygning i Kirkegade tilbyder konservatoriet kunstneriske uddannelser på højeste niveau, og huset byder samtidig alle inden for til massevis af koncerter.

På Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg uddanner 110 studerende sig inden for en række musikalske genrer. Det gælder rytmisk og klassisk musik, elektronisk musik og lydkunst, folkemusik og filmkomponist.

Heldigvis er konservatoriet også åbent for dig, hvis du gerne vil nyde musikken som publikum i det spændende hus. Året igennem holder Syddansk Musikkonservatorium nemlig masser af koncerter eller lægger scener til andre aktiviteter med kunsten og musikken i centrum.

Arkitektur og musik i sød forening

Musik i det gamle elværk

Går du forbi Syddansk Musikkonservatorium på hjørnet af Kirkegade og H.C. Ørstedsgade, så er selve det flotte hus absolut et kig værd. Konservatoriet ligger i byens gamle elværk, og den nyklassicistiske bygning er en af byens ældste og bedst bevarede.  

En af Europas bedste

Orgel med 44 stemmer

Indenfor på Syddansk Musikkonservatorium får du måske fornøjelsen af at besøge husets koncertsal. Her er plads til 198 gæster, og akustikken er så god, at salen regnes for at være en af Europas bedste til kammermusik.

Og tag så et særligt kig på det imponerende orgel i koncertsalen. Eller endnu bedre – lyt til det, hvis du får chancen. Koncertorglet har hele 44 stemmer og er med et væld af kunstneriske detaljer bygget til salen. 

Nysgerrig på mere?

Klogere på konservatoriet

Drømmer du om at uddanne dig på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, eller har du lyst til at besøge eller læse mere om stedet, så kan du blive klogere via linket nedenfor.