Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Musikhuset Esbjerg

Musikhuset Esbjerg er byens levende kulturhus. Den smukke bygning er tegnet af de verdenskendte Utzon-arkitekter og danner rammen om en perlerække af kulturelle oplevelser for alle aldre.

I Musikhuset Esbjerg er du garanteret en god oplevelse i kulturens verden. Det gælder, uanset om du er barn, ung eller voksen og skal i byen med familien eller vennerne. I musikhusets program kan du året igennem finde spændende og underholdende arrangementer inden for stort set alle genrer.

Kulturelle oplevelser for alle

En god oplevelse i vente

Er du til koncerter og comedy? Opera og ballet? Teater og musicals? Foredrag og fester? Så kig nærmere på Musikhuset Esbjergs program. Der er helt sikkert en god oplevelse i vente for dig. Musikhuset har små og store sale og scener med plads til det hele. Her kan du opleve store, kendte navne eller tage del i arrangementer i hyggelige og intime rammer.

Vidste du mon?

Musikhusets historie

Vidste du, at de verdenskendte arkitekter Jørn og Jan Utzon har tegnet Musikhuset Esbjerg? Jørn Utzon står også bag Operahuset i Sydney, og derfor er musikhuset selvfølgelig også i en særlig arkitektonisk liga.

Musikhuset slog første gang dørene op i marts 1997, hvor Hendes Majestæt Dronning deltog i åbningen. Dronningen besøgte i øvrigt musikhuset igen i 2021 som en del af sit sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Med åbningen af Musikhuset Esbjerg gik mange års drøm om et stort og moderne kulturhus i Esbjerg i opfyldelse, og siden har huset været både et vartegn og et samlingspunkt for byens kultur.

Sæt dig i solen - og nyd vandets rislen

Spektakulær forplads

I 2020 indviede Musikhuset Esbjerg sin nye forplads, og også den har berømte arkitekter i spidsen. Det er nemlig tegnet af det verdenskendte danske arkitektfirma BIG - Bjarke Ingels Group. Pladsen hedder Henning G. Kruses Plads efter Esbjergs offshore-pioner, Henning G. Kruse, hvis fond har doneret pladsen til musikhuset.

Som en lille oase foran musikhuset byder pladsen gæsterne velkommen med vandkunst og smukke birketræer, og den er en hyldest til både Utzons hus, havnebyen Esbjerg og musikken.

Kombiner dine kulturelle oplevelser

Musikhuset Esbjergs naboer

Der er alle muligheder for at kombinere et besøg i Musikhuset Esbjerg med en anden kulturel oplevelse. Tæt forbundet med musikhuset ligger nemlig både Den Ny Opera og Esbjerg Kunstmuseum. Faktisk holder Den Ny Opera til i lokaler i musikhuset og indtager flere gange om året musikhusets sale og foyer med opera for børn og voksne.

Under samme tag som Musikhuset Esbjerg ligger også Esbjerg Kunstmuseum. Museet blev opført i Byparken i 1962 og har siden 1997 været fysisk forbundet med musikhuset.

Tips og tricks

Få lidt frisk luft

Hvis du trænger til at gå en lille tur og få lidt frisk luft før eller efter din oplevelse i Musikhuset Esbjerg, er det oplagt med en tur i Byparken. Her kan du nyde de grønne omgivelser, lade børnene lege på legepladsen eller kigge nærmere på Vandtårnet, som er et af Esbjergs kendte vartegn.

Du kan også gå lidt længere ned ad Havnepromenaden og tage turen ad Landgangen, der binder byen sammen med havnen. Her lander du på Dokhavnen, som er stedet, hvor Esbjergs udvikling blev sat i gang i 1874. 

'); }