Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Street art i Bramming

Forskellige kunstnere har sat deres præg på Bramming med flotte street art projekter i alle størrelser.

Kig godt efter – de findes forskellige steder i bymidten og pryder alt fra bagvægge, gavle, støttemure og transformerhuse. 

Så gå på opdagelse i byen og find dit yndlingsværk.

Sammen om at skabe

Nørretorv

Hvor end på Nørretorv du vælger at gå eller sidde, vil du opleve at blikket naturligt drages mod det smukke gavlmaleri bag torvets scene. Med en farvepalette hentet fra de nære omgivelser, smyger det sig op ad muren, hvor det komplimenterer torvet og danner bagtæppe for arrangementer på stedet.

Værket tager udgangspunkt i fotos taget af en lokal familie, og motivet kredser om temaer som samarbejde, at skabe noget sammen, om respekt for naturen og at få noget til at vokse.

Kunstner: Jacoba Niepoort

Graffiti-svaner: Et kunstværk i kontrast til naturen

Guttorms Plads

Midt i de skønne omgivelser på Guttorms Plads tiltrækker det kontrastfyldte transformerhus sig nu opmærksomhed på en helt særlig måde.
De fine hvide svaner svømmer så smukt i det blå vand med de finurlige fisk ved sin side. Vandets blå farve fremhæver svanernes yndefulde konturer og bringer en aura af ro og fred ind i omgivelserne. Baggrunden er prydet med lyserøde blomster, der spreder glæde og livlige farver ind i bybilledet.

Kunstner: Demoisellemm

Stillitsen spreder sine vinger

Borgergade

I hjertet af Borgergade, hvor ind- og udkørsel til Strygejernet mødes, pryder en stillits - en fugleart i finkefamilien - det hidtil kedelige transformerhus. Med sine vidtstrakte vinger, der strækker sig mod himlen, fanger den graffiti-malede fugl øjeblikkelig opmærksomhed. Med et hoved, der brænder i en kraftig rød farve, udstråler den styrke og mod. Stillitsens markante gule vinger bringer lys og energi til området og skaber en kontrast til den lyseblå baggrund, der symboliserer himlens uendelige vidder. Nederst på huset er et græstæppe af en dyb, levende grøn farve, der tilføjer et touch af natur og harmoni. 

Kunstner: Tardor

Musikken lever

Skolegade, bag Kosmorama

I Skolegade, lige bag kulturhuset Kosmorama, springer et fantastisk street art værk nu ud fra facaden. Det gråtonede maleri vækker musikalske vibrationer til live. Det er som om, kunstneren har indfanget sjælen af Kosmorama og alt, hvad kulturstedet repræsenterer. Værket udtrykker musikkens kraft og den levende ånd af kreativitet. 

Kunstner: Xolaka

Glubsk tiger kigger frem

Bramming Egnsmuseum

For enden af Pederstræde - ved Bramming Egnsmuseum - ser man en glubsk sort/hvid tiger, der sniger sig frem bag et gulligt krat. Tigerens intense blik fanger øjeblikkeligt ens opmærksomhed og sender kuldegysninger ned ad ryggen. Kontrasten mellem den sorte og hvide farve giver dyret en mystisk og majestætisk fremtoning. Det gullige krat omkring tigeren tilføjer en følelse af vild natur.

Kunstner: Xolaka

Den gule flyver

Lyskrydset ved Viadukten

Den lokale kunstner, Mogens Jessing, har også sat sit præg på Bramming med street art kunst. I lyskrydset ved Viadukten kan du fx se "Den gule flyver", som er en fri fortolkning over Bramming spækket med lokale referencer.
Næste gang, du kommer forbi, kan du stoppe op og dvæle lidt ved værket. Hvilke lokale referencer kan du se? 

Den hængende turist

Street art af Mogens Jessing

Den lokale kunstner har lavet flere street art værker rundt omkring i byen. "Den hængende turist" kan du finde på gavlen af Pederstræde 5, men du kan også se "Stafet" på støttemuren ned mod Viadukten, så det gælder bare om at gå på street art-opdagelse!