Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Kultursamtale

Kultursamtale er for alle der er interesseret i Esbjerg Kommunes kulturliv, ligegyldig om du er kulturskaber, kulturbidrager eller kulturforbruger.

I år har det været strenge tider efter pandemi, krig og energikrise. Når mørket har sænker sig over individ og samfund, er der så brug for kulturen? En af Esbjergs store politikere og tænkere, Julius Bomholt, gav svaret: ”Der er mange steder en opfattelse, at kunst er luksus. Men vi må søge at åbne vore medborgeres øjne for den sandhed, at kunst er livsnødvendig.” 

Derfor tog årets kultursamtale fat på kunsten og kulturens rolle i krisetider. Kunst og kultur giver os et fælles tredje væk fra os selv og væk fra tristessen. Det giver os åndeligt gods at samles om og føle os forbundne igennem. Derfor undersøgte årets Kultursamtale FællesSKAB som svaret på krisetidernes udfordring til kulturen.

Herunder kan du se hvordan programmet så ud, da vi mødtes torsdag 1. juni 2023.

Du kunne blandt andet opleve

Hvad er kultursamtale? 

Kultursamtale er en samtale- og inspirationsdag. Samtalen har det hårdt i dagens SoMe landskab, hvor modpoler trækkes ud i deres respektive ekkokamre. SAMtalen har trange kår. Som et modsvar er samtalen på samme tid for mange blevet et mål i sig selv; en udforskende kunstform, som sætter perspektiv, vækker nysgerrighed, løfter vores fælles viden og giver nyt syn på verden.

Derfor ønsker vi at dyrke kultursamtalen på en dag som byder på lidt af hvert i øjenhøjde med de mennesker Kultursamtale skabes for.

Kom med

Kultursamtale henvender sig til alle som er interesseret i kultur og Esbjerg Kommune. Dig som er kulturskaber, kulturbidrager eller kulturforbruger.

 

Kultursamtale '22

Torsdag den 2. juni 2022 blev Esbjergs første kultursamtale afholdt på Hovedbiblioteket.