Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Kultursamtale

Kultursamtale er for alle der er interesseret i Esbjerg Kommunes kulturliv, ligegyldig om du er kulturskaber, kulturbidrager eller kulturforbruger.

Torsdag 1. juni kl. 10.00 – 17.30

Vi glæder os til at byde jer velkomne til KulturSamtales andet år. En dag som sætter kultur og samtale i centrum i Esbjerg Kommune.  

Temaet for i år er FællesSKAB - Åndeligt gods i krisetider  

Glæd dig til en dag, hvor Jane Mylenberg vil kickstarte dagen med en oplagt keynote-samtale om krise, kultur og fællesskaber. Vi får også besøg af Eva Sørensen, der vil holde oplæg om kriser og Mikael Fock, der vil fortælle om sit arbejde på Kulturværftet og Toldboden i Helsingør og sit redskab; Kulturkompasset. 

Vi lover en dag med mulighed for at lytte til tankevækkende samtaler og masser af plads til samtaler på tværs.  

Programmet er stadig under udarbejdelse, men vi opdaterer her på hjemmesiden løbende.

Du kan blandt andet opleve

Kultursamtale ’23 har temaet FællesSKAB – Åndeligt gods i krisetider

Til Kultursamtale ’22 lod vi os inspirere af tanken om Vild med vilje indenfor biologiens verden. I år er det strenge tider efter pandemi, krig og energikrise. Når mørket sænker sig over individ og samfund, er der så brug for kulturen? En af Esbjergs store politikere og tænkere, Julius Bomholt, gav svaret: ”Der er mange steder en opfattelse, at kunst er luksus. Men vi må søge at åbne vore medborgeres øjne for den sandhed, at kunst er livsnødvendig.” 

Derfor tager årets kultursamtale fat på kunsten og kulturens rolle i krisetider. Når verden er hård og mennesket knuges i dagligdagens bekymringer og angst for fremtiden, hvad betyder kulturen da? Hvad kan den tilbyde mennesker, som sammenligner smørpriser imens de sidder med en kold næsetip og varmer sig ved et fyrfadslys?

Kunst og kultur giver os et fælles tredje væk fra os selv og væk fra tristessen. Det giver os åndeligt gods at samles om og føle os forbundne igennem. Derfor undersøger årets Kultursamtale FællesSKAB som svaret på krisetidernes udfordring til kulturen. 

Hvad er kultursamtale? 

Kultursamtale er en samtale- og inspirationsdag. Samtalen har det hårdt i dagens SoMe landskab, hvor modpoler trækkes ud i deres respektive ekkokamre. SAMtalen har trange kår. Som et modsvar er samtalen på samme tid for mange blevet et mål i sig selv; en udforskende kunstform, som sætter perspektiv, vækker nysgerrighed, løfter vores fælles viden og giver nyt syn på verden.

Derfor ønsker vi at dyrke kultursamtalen på en dag som byder på lidt af hvert i øjenhøjde med de mennesker Kultursamtale skabes for.

Kom med

Kultursamtale henvender sig til alle som er interesseret i kultur og Esbjerg Kommune. Dig som er kulturskaber, kulturbidrager eller kulturforbruger.

 

Kultursamtale '22

Torsdag den 2. juni 2022 blev Esbjergs første kultursamtale afholdt på Hovedbiblioteket.