Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Jul i Ribe - Danmarks ældste by

Det er næsten umuligt at sige jul, uden også at sige Ribe. I Danmarks ældste by kan du og familien opleve den ægte, danske julestemning, som vi kender det fra historien om Peters Jul, der menes at have rødder i Ribe og dateres tilbage til 1850’erne.

Et magisk juleeventyr

Skal I opleve et vaskeægte juleeventyr, så skal I besøge Ribe og opleve jul i Danmarks ældste by.

Jul i Ribe byder i julemåneden på et væld af unikke oplevelser for både børn og voksne. Især i de fire adventsweekender er der en bred vifte af arrangementer, hvor kvalitet, det autentiske, det historiske og det levende er i fokus. Kom og oplev koncerter, musik, julemarked med både fødevarer og håndværk og juleaktiviteter for hele familien.

 

Peters jul i Ribe

Jeg glæder mig i denne tid… Sådan starter Danmarks mest kendte juleeventyr Peters Jul, om Peter og hans familie, som er blevet fortalt i mange danske hjem ved juletid. Historien om Peters Jul menes at have rødder i Ribe, hvor forfatterne, brødrene Krohn, flere gange holdt jul hos deres slægtninge, som boede lige midt på Torvet. I Ribe genskabes julestemningen fra juleversene, som beskrives i Krohns juleeventyr, og giver dig som gæst en magisk juleoplevelse i Danmarks ældste by

Besøg de hyggelige julehytter

I hjertet af Ribe troner Domkirken med sine store tårne og lige foran på Domkirkepladsen og Torvet pynter de små julehytter fra 1. adventsweekend og frem til jul. Her blander duften sig fra de friskbagte æbleskiver, de brændte mandler, glühwein, kakaoen og saftige glaserede æbler. Oplev det autentiske julemarked, hvor du både kan købe juletræet, juledekorationen og stille lækkersulten blandt de forskellige madboder.

Væk Julemanden

Det er ikke alle der ved det, men Julemanden får faktisk sin skønhedssøvn på Danmarks ældste hotel, Hotel Dagmar, på Torvet i Ribe. Fredagen før den første søndag i advent kan alle børn og barnlige sjæle være med til at vække ham, og se ham tænde julelysene på Domkirkepladsens enorme juletræ.

Hestevogn og vægterture

Tag med byens vægter på tur, og oplev byens gamle og charmerende kroge, mens du får de gode historier om folket i byen eller tag familien med på tur i hestevognen, og se byen i en helt anden vinkel. Jul i Ribe – Danmarks ældste by er fyldt med oplevelser – dog flest i de fire adventsweekender.

Vidste du…

… … at det er Ribe Handelsstandsforening, der sammen med en gruppe frivillige hvert år arbejder for at skabe en eventyrlig og autentisk julefortælling til dig i Ribes historiske gader?

Her er de smukke billeder alle taget af vores fotograf: Torben Meyer