Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Løb med i Esbjerg City Half

Oplev Esbjerg i løbeskoene til Esbjerg City Half, der byder på både et halvmaraton og en 10 km rute. Turen går både gennem byen, havnen og skoven.

Er du klar til en løbetur gennem Danmarks femtestørste by? Så snør løbeskoene og meld dig til Esbjerg City Half. Du kan glæde dig til en hurtig og flad rute med masser af oplevelser undervejs, og både på halvmaraton og 10 km er der plads til dig, uanset om du er en erfaren løber eller nybegynder.

Du kan følge Esbjerg City Half på Facebook - bare søg på Esbjerg City Half.

By, havn og skov

Oplev Esbjerg i løbesko

Ruten er delt op i tre sektioner. Starten går midt i byens idrætsmekka på Gl. Vardevej, og herfra løber alle ud på første del, som er byruten. Her får du fornøjelsen af at løbe igennem Esbjergs smukke gader, og du kommer forbi flere af byens kendte vartegn. På denne del løber deltagerne på både halvmaraton og 10 km. med.

På anden del af ruten fortsætter deltagerne i halvmaraton en tur ud omkring havnen og havet, hvor de oplever Esbjergs helt nye bydel, Esbjerg Strand.

På tredje og sidste del af ruten går turen ind i skoven gennem Vognsbølparkens grønne omgivelser, inden de krydser målstregen på Gl. Vardevej.   

Energi og underholdning på turen

Du kommer ikke til at kede dig undervejs, for turen er både bynær og underholdende. Undervejs møder du depoter, hvor du kan blive tanket op, og der er også god underholdning, så du får ekstra energi og humør til løbeturen.

Godkendt og certificeret

Til Esbjerg City Half er ruten til både halvmaraton og 10 km opmålt og godkendt af Dansk Atletik Forbund, og det er certificeret af Dansk Atletik Forbund og DGI. Det er Sport & Event Park Esbjerg, Esbjerg Atletik & Motion og Esbjerg Kommune, der står bag.

Gode råd til træningen

Bliv klar på 12 uger

Drømmer du om at løbe halvmaraton, men er lidt usikker på træningen? Så er Esbjerg City Half klar med gode råd til, hvordan du griber det an. Du kan bl.a. blive klogere på, hvilken grundform du helst skal have, når du går i gang, og hvordan du bygger træningsplanen op. Du kan også få et 12 ugers træningsprogram, du kan følge frem mod dit halvmaraton.