Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Kulturnatten i Bramming

Den første torsdag i juni bobler Bramming over af kulturelle oplevelser, når byens foreninger og ildsjæle inviterer til Kulturnat.

Bramming er Esbjerg Kommunes tredje største by, og historien som en af Danmarks smukkeste stationsbyer fornægter sig ikke, når byen inviterer både store og små til Bramming Kulturnat.

For i Bramming sprudler foreningslivet med alt lige fra spejder, kor, veterantog, musik og meget meget mere.

Den første torsdag i juni stimler hele byen sammen, og gæster kan få en smagsprøve på alle de spændende kulturelle tilbud byen byder på.

Byen fyldes med musik

Flere steder rundt i byen, blandt andet på Nørre Torv, er der i løbet af kulturnatten flere musikalske indslag. Det er alt lige fra byens skolers, hvor de musikalske elever viser deres kunnen til et af byens tre kor: Brammingkoret, Skalakoret og Bramming Mandskor, der både sammen og hver for sig underholder i løbet af aftenen. Et af aftenens højdepunkter er, når de sammen giver altankoncert på Sankt Knuds Allé.

 

Kulturnatten bidrager med kunst i byrummet

Hvert år laver den lokale kunstner Mogens Jessing en plakat til Kulturnatten, hvor pengene er brugt som et supplement til at købe skulpturgruppen af Jan Agerbo, som nu er placeret i bibliotekshaven. Johan Hoffmann Fonden og Esbjerg Kommune har været med til at finansiere skulpturerne.

Vidste du…

… at, det er lokale ildsjæle, der står for at arrangere Bramming Kulturnat, og at programmet ændres fra år til år, så der altid sker noget nyt?

 

Sted

Bramming by

 

De smukke billeder

Topbillede illustration af plakat: Mogens Jessing

Billede ved afsnit om musik: Torben Meyer

Billede ved afsnit om kunst: Kristine Dagnæs-Hansen

Billede af skulpturer: Kristine Dagnæs-Hansen