Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Så skal der kælkes

Sneen er faldet, men hvor skal vi tage hen for at få den bedste kælketur i Esbjerg Kommune? Her er fire bud på nogle af de bedste kælkebakker, hvor der er garanti for sus i maven og høje grin.

Der er flere gode kælkebakker gemt rundt i Esbjerg Kommune. Sne kan vi ikke altid garantere, men mange bruger også bakkerne og naturområderne til en frisk mountainbike, trave- eller løbetur. Vi kan kun sige god fornøjelse.

Kælkebakken i Vognsbølparken

Med sin placering tæt på Gryden midt i Vognsbølparken er kælkebakken i Vognsbølparken i Esbjerg altid velbesøgt, når sneen falder. Kælkebakken ligger godt i læ af parkens træer, og bakken får derfor ofte et godt lag sne. Dog kan der være lidt ventetid, hvis det er en dag med mange besøgende, da der kun er én nedkørsel. Det er muligt at nå toppen via trapper på siden og bagtil eller ved at trække kælken tilbage op ad bakken. Turen op ad den stejle bakke kræver dog et par gode ben og stærke arme, hvis ungerne skal trækkes op i kælken.

Den rutinerede har mulighed for at forlænge sin kælketur ved at fortsætte over stien for foden af kælkebakken og videre ned ad en mindre bakke. På dage uden sne, så er bakken også et yndet mål for motionister, der gerne træner bakkeløb og interval på bakkens stejle skråning.

Gryden i Vognsbølparken

Der er ingen tvivl om, at Gryden i Vognsbølparken midt i Esbjerg er et af de allermest populære udflugtsmål for kælkeglade børn og barnlige sjæle. Gryden har ikke den længste bakke, men her er altid god plads rundt langs hele kanten. Selvom bakken er kort, så kan der alligevel køres rigtig langt på kælken.

Det kan der komme mange sjove kælkepositurer ud af, og på en god snedækket dag er gryden altid fyldt med glade hvin. Her eksperimenteres både med stående og baglæns kørsel. Gryden er perfekt til nybegynderne og børnefamilierne med små børn. Så kan de store og mere fartglade kælkere altid smutte over til Kælkebakken under 500 meter fra Gryden.

 

Kælkebakken i Ådalen

På kælkebakken i Ådalen i Esbjerg V er der god mulighed for at få godt fart på kælken. Bakken er så høj, at der endda er flere mulige nedkørsler, så både vovehalsene og de mindre fartglade kan bruge kælkebakken på samme tid. Selv uden sne er Kælkebakken i Ådalen et besøg værd.

Fra Kælkebakken er der en flot udsigt over Esbjerg by, Vadehavet, eng og skov. Kælkebakken indbyder til at kravle og løbe op og ned ad. Der er gode tilkørselsforhold og trapper op ad bakkens side. Fra Kælkebakken kan man vandre ad naturstierne i Ådalen. Fra stierne kan man iagttage rovfugle som tårnfalk og musvåge. Fra de små broer kan man fiske efter vandinsekter.

Lyshøjen

Lyshøjen er af flere kåret som Esbjergs vildeste kælkebakke. Med en diameter på 180 meter og en højde på 30 meter, så er det noget af en kælketur, der venter dig ned af den knoldede Lyshøj, der ligger ved motorvejsafkørslen mellem Skads og Esbjerg. Med det åbne landskab omkring Lyshøjen er bakken dog også kåret til Esbjergs koldeste kælkebakke. Vinden blæser nemlig kraftigt og det kan være bidende koldt på toppen. Men klarer man strabadserne, så er der garanti for et godt sug i maven ned af den store bakke.

Lange støvler anbefales, da du skal passere en mark for at komme frem til bakken, og der kan være vandhuller under sneen. Som en ekstra bonus er der fra toppen af lyshøjen en glimrende udsigt over Esbjerg, havnen og oplandet. Skulle sneen snyde sig udenom Esbjerg et år, så er Lyshøjen et perfekt sted til at sætte sin drage op i stedet for.

Hvor er din yndlings kælkebakke?

Har vi glemt din yndlings kælkebakke her i Esbjerg Kommune, så send os et tip gerne med billeder, vi må bruge her på siden. 

Send dit tip på mail oplevesbjerg@esbjerg.dk