Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Myrthuegård

Natur- & Kulturformidlingscentret Myrthuegård ligger i Marbæk, og stedet byder både på egne oplevelser, men fungerer også som et godt udgangspunkt for ture til Vadehavet eller i Marbæk.

På 1. sal findes udstillingen Hvor Å, Hav og Mennesker Mødes. Der er gratis adgang, og du skal bare bruge indgangen i gården.

Book shelter eller bålhytte

Du kan booke faciliteterne hos MYRTHUE. Se telefonnummer og mail i kontaktboksen her på siden. 

Andre oplevelser

Feltstationen er seks små åbne hytter i skoven. Her kan hele familien være med, når temaer omkring naturtyper og landskabet udforskes via den danske eventyrer Jens Bjerre og hans berømte rejser. Besøg dem helst i weekender og i hverdagsaftner, når skoleelever ikke får undervisning der.

Gå en tur langs planetstien som er ca. 500 meter lang. I gårdspladsen finder du information om stien, som tager dig fra solen til Neptun. Når du bevæger dig én meter, så svarer det til 10 millioner kilometer i rummet.

Tips og tricks

Oplev naturen, efter at mørket har sænket sig. Du kan overnatte i et af stedets shelters. Det er gratis. Book via telefonnummer 76 16 81 00.

I maj må du ikke gå glip af Nationalpark-/Marbækdagen. Find mere information her:
Myrthues hjemmeside

Sommerferieaktiviteter 2021

Lege fra gamle dage

På aktivitetspladsen Overdrevet kan familierne lege gamle lege. Redskaber og instruktioner er klar på pladsen, og legene er kendetegnet ved, at man i gamle dage legede på tværs af alder og med de redskaber, der var til rådighed. Det gælder fx hestesko, reb, sten og kæppe. Legene er blevet lært videre gennem generationerne, og de har samtidig trænet færdigheder som styrke, smidighed og hurtighed, der var gode for det daglige arbejde. En del af redskaberne til legene skal man selv fremstille eller skaffe, og derfor giver en dag på Myrthuegård også inspiration, som man bagefter kan bruge derhjemme.

Orienteringsløb i naturen

”Find vej” er Myrthuegårds anden sommeraktivitet, der sender familierne på oplevelse i naturen. Det er en slags skattejagt, der kræver samarbejde og samtidig giver lidt sved på panden og et godt grin. Posterne er malede pæle med en lille tang, som man kan bruge til at klippe i sit orienteringskort, når man har fundet posten. Orienteringskortene ligger i Svalehuset ved Myrthuegård.

Pak madkurven til en hyggelig dag

Begge Myrthuegårds nye tilbud er åbne for alle familier, og alle kan være med. Det er en god idé at pakke en madkurv og gøre en hyggelig dag ud af turen. Der er offentlige toiletter på Myrthuegård.

Find vej

Adresse og transport

Adresse: Myrtuevej 39, 6710 Esbjerg V

Brug P-pladsen ved Myrthuegård