Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Evighedstræer

Danmarks Naturfredningsforening har udpeget og mærket helt særlige træer, der skal stå for evigt i den danske natur. I Esbjerg Kommune kan du opleve flere af disse smukke evighedstræer.

Det kan du opleve

Evighedstræer er særligt udpegede træer, der er blevet mærket og fredet, så de kan komme til at skal stå for evigt - også når de er gået ud.

Et evighedstræ kan være gammelt eller meget stort. Det kan også have en stor biologisk værdi eller have meget stor historisk, æstetisk eller anden social værdi.

Østskoven

Egetræet i Østskoven er fra perioden inden skoven blev tilplantet. Selvom træet er skovens ældste, kan den de næste 100 år vokse sig endnu større.

Sanatorieskoven

Evighedstræet er plantet i en tid hvor hele egnen var meget skovfattig. Træet er fra første generation af træer som blev plantet.

Vognsbølparken

Bøgetræet i Vognsbølparken er plantet på et tidspunkt, hvor byen var en skovfattig egn og hvor landskabet var præget af åbne vider. 

Marbæk

Træet i Marbæk fortæller om skovens tidligste historie, som var præget af tilplantning med nåletræsarter.

Læs mere om evighedstræer på dn.dk

Tips og tricks

På Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside kan du få et overblik over de nøjagtige placeringer af evighedstræer i Esbjerg Kommune og i resten af Danmark:

Se oversigtskort på dn.dk

Find vej

Adresse og transport

Egetræ i Østskoven
Brug indgangen til Grønnegårdsvej 28a. Parker på parkeringspladsen ved infohytten og gå der fra 300 meter mod syd.

Grantræ i Sanatorieskoven
Placeret i den nordlige ende af Sanatorieskoven kun en meter fra stien. Man kommer nemmest til træet ved at parkere ved hovedindgangen til Dyrehaven og så krydse Gl. Vardevej for at følge stien ind i Sanatorieskoven.

Bøgetræ i Vognsbølparken
Træet står i Vognsbølparken tæt op ad stien der løber ind i parken nord for kolonihaverne.

Grantræ i Marbæk
Træet står nord for krydset mellem Marbæk Tømmervej og Lodnevej og er det største træ i området.