Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Darum Kirkesti

Darum Kirkesti er en af Danmarks ældste og længste kirkestier. Den kan ikke dateres præcist, men Darum Kirke er fra 1100-tallet.

Kirkestien er ca. 1,3 kilometer lang og strækker sig fra kirken og i lige linje ud til den yderste gård i Darum, som ligger ca. 1 kilometer fra diget og Vadehavet.

Det kan du opleve

Darum Kirkesti går igennem Darum, og på turen bevæger du dig igennem byen med villahaver og tætte hække og ud i de åbne marsklandskaber som nabo til Vadehavet.

Kirkestien blev i 2018 renoveret med respekt for det oprindelige naturlige udseende, som passer til landsbyen, samtidig med at stien opfylder ønsket om, at alle kan færdes på den. Du kan derfor nyde en tur på stien, hvad enten du er ung eller ældre, og fx er på gåben, cykel eller har kørestol eller barnevogn med.

Tips og tricks

Undervejs på din tur på Darum Kirkesti kan du få mere viden om selve stien og blive klogere på landsbyens og områdets historie. Langs stien er der nemlig stillet syv informationstavler op, der gør din tur ekstra interessant.

I nærheden

Du kan lægge vejen forbi Skøjtesøerne i Bramming eller tage en tur til Ribe og mærke historiens vingesus i Nordens ældste by eller besøge Vedels Anlæg.

Find vej

Adresse og transport

Adresse: Laurentiusvej, 6740 Bramming

Parkering: P-plads ved Darum Kirke, Laurentiusvej, 6740 Bramming

Bus: Stoppested Feilbergvej, St. Darum, 6740 Bramming, bus nr. 8C og 426