Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

En dag i Bramming

Turen fra Esbjerg til Bramming tager kun 10 minutter i toget, en halv time i bilen eller en time på cykel. Den hyggelige by ligger naturskønt lige mellem Holsted og Ilsted Å. Byen gemmer på flere gode oplevelser, som bare venter på dig.

Oplevelserne venter i Bramming

Her er et udpluk af dine muligheder i den charmerende stationsby. 

Kosmorama - kulturhus i den gamle biograf

I byen finder du en af Danmarks ældste biografer. Den gamle bygning er stadig i brug og viser stadig film. Men derudover findes der også mange andre arrangementer i huset, der nu fungerer som byens kulturhus. 

I Kosmorama kan du opleve koncerter, stand-up shows og meget andet. Så kan du lide film, musik, grin eller andre gode øjeblikke, så er Kosmorama klart et besøg værd på din tur til Bramming.

Besøg Kosmorama
 

Bramming Egnsmuseum

I det gamle elværk i Bramming ligger i dag Bramming Egnsmuseum. De gamle, historiske bygninger er meget smukke at se på udefra.

Her kan du lærer noget om byens historie og finde ud af, hvad der skete ved Bramminge-ulykken i 1913, og hvem det er, der spøger, ved Sankt Knuds kirke om natten, fordi han savner sit hoved.

I den faste udstilling, kan du opleve omkring 4000 genstande, som rummer på 200 historier. Så er du en rigtig historieelsker, så er Bramming egnsmuseum lige noget for dig - og så er det gratis.

Besøg Bramming Egnsmuseum
 

Bramming Herregård

Hvis du vil opleve lokal kulturhistorie, så kig forbi den gamle herregård. Hovedgården stammer fra 1572, og Brammingegaard blev hovedgård i slutningen af 1500-tallet, da ejeren, Christen Nielsen Lange, blev adlet. I dag har Sydvestjyllands Efterskole til huse i de gamle bygninger.

Besøg Bramming Herregård

Ud i naturen

Bramming ligger på kanten af naturen og imellem to å-løb. Derfor er der også mange gode oplevelser til naturelskeren.

Tag ud til naturlejrpladsen Terp ved Bramming, hvor det kun er tilladt for vandrere og cyklister at være. Her kan du opleve naturen helt tæt på med en overnatning i det fri.

Du kan også leje en kano og sejle op ad åen sammen med familien i naturskønne omgivelser på Holsted Å eller besøge det dejlige område ved skøjtesøerne. 

Læs mere om Skøjtesøerne