Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Programmet for Kultursamtale '22

I juni 2022 blev Esbjergs første kultursamtale afholdt.

På Hovedbiblioteket mødtes kulturaktører, -debattører, -ildsjæle og andet godtfolk, for at tale sammen og blive klogere på den kultur som er og kan blive rundt om os. Det handlede om inspiration, fortolkning, højt til loftet og kreativitet.

Temaet for Kultursamtale ’22

Kultursamtale ’22 havde temaet vildSKAB – kultur i mellemrummene. Eller SKAB vild kultur i mellemrummene.

Kulturens svar på ’Vild med Vilje’. Kan vi overføre målsætningen om en vild og mangfoldig natur til det lokale kulturliv? Hvordan øger vi den kulturelle biodiversitet? Kan vi bruge mellemrummene til netop dette? Og hvordan spiller dette ind i Esbjergs nyligt vedtagne målsætning om at markere sig som en kultur og oplevelsesby?

Du kan se dagens program herunder.

Spørgsmål

Har du yderligere spørgsmål, må du meget gerne kontakte Jannie Tolstrup på jatol@esbjerg.dk eller på tlf: 23825036.

Dagens program

Katrine Ring

Til dagens første indslag, keynote-samtalen, er vi glade over at kunne præsentere Katrine Ring.  

Katrine er DJ og optræder i klubber og lounges i ind- og udland. Dertil skriver og komponerer hun selv musik.  

Siden 2011 har hun været studievært på Natsværmeren på P2. Hun har udgivet adskillelige bøger om gadekunst og været kurator på den hidtil største gadekunstudstilling i Norden på museet KØS i Køge.  

Katrine har også tætte forbindelser til Esbjerg, hvor hun har undervist elektroniske komponister på Syddansk Musikkonservatorium de seneste 12 år. 

Niels Frid-Nielsen

Kultursamtales første år er i gode hænder ved Niels Frid-Nielsen, som har sagt ja til at være ordstyrer for os denne dag. Niels er en kapacitet på kulturområdet og har et indgående kendskab til Esbjerg, som vi ved kommer os til god gavn denne dag. 

Niels er kulturkommentator, journalist og forfatter til bl.a. Jeg er københavner (2021), I en tynd tråd (2020) og en lang række bøger om kunst og kultur.  

Fra 2003-13 var han kulturredaktør i DR Nyheder, han har været kulturchef på dagbladet Aktuelt, filmanmelder på TV2’s Go’morgen Danmark, vært på Frids Film på TV3 og chefredaktør på Main Magazine og meget andet.

'); }