Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Korskro Hestemarked

Er du vild med god gammeldags markedsstemning, hvor kræmmere, smådyr og spillemænd er klar til at gøre en god handel og underholde både store og små, så er det bare med at tage hele familien med til Korskro Hestemarked i starten af maj.

Gå på jagt efter sjældne mønter eller lamper, antikke møbler eller din egen historie i de gamle redskaber i de knap 300 kræmmeres boder. Find planter til haven og værktøj til handymanden.

Skyd dig til en bamse til den du har kær i tivoliet eller se verden snurre rundt fra karrusellerne. Lyt til spillemændenes muntre musik, spis brændte mandler og hør hestene vrinske og nyd det tilfældige møde med gamle venner.

Korskro Hestemarked har det hele og mere til, hvorfor det også hvert år besøges af op imod 50.000 mennesker.

Kræmmerne er klar

Du er garanteret god underholdning

Intet kræmmermarked uden god underholdning. Det er der selvfølgelig også sørget for til Korskro Hestemarked, hvor du ud over de mange kræmmerboder også kan besøge et tivoli og prøve ture i både karusseller, tombolaer og skydevogne.

Det er for børn

Har du børnene med, så skal I helt sikkert også et smut forbi Engen. Det er her I finder smådyrene, som du både kan købe, men også være heldige at få lov til at klappe. Det er også på Engen, at I kan lave gratis snobrød og popcorn hos spejderne.

Spillemændene spiller op

Uden mad og drikke du'r helten ikke

Rundt på markedspladsen er der flere steder god gang i spillemandsmusikken. Så der er sørget for den gode stemning i de mange madtelte.

Intet hestemarked uden heste

Som navnet indikerer, så kan der også købes en ny hest på Korskro Hestemarked. Hestehandlen foregår om søndagen, dog med færre og færre levende heste på grund af myndighedernes regler. Men der er masser af hesteudstyr til salg, og den lokale rideklub sørger for, at der er ponytræk for børn alle dage. Ligesom hesten Hr. Møller er til stede alle dage for at hilse på børnene.

Vidste du...
…at du kan tage bus 144 fra Esbjerg Busterminal og lige til markedspladsen. Sydtrafik laver nemlig et ekstra stop i markedsdagene.

Find Korskro Hestemarked

Undgå bilkøerne

Korskro Hestemarked besøges af rigtig, rigtig mange mennesker, derfor er der frivillige, der dirigerer jer frem til parkeringspladserne, hvis I ankommer i bil. Vil I undgå kø, så anbefales det at komme før kl. 11 og tage af sted igen efter kl. 15.

Til de nørdede

Korskro Hestemarkeds spændende historie

Vi skal helt tilbage i slutningen af 1800-tallet for at finde de første markeder ved Korskroen. Hvor der med de første studedrifter blev anlagt et vadested, en handelsplads og en kro ved Ålbæk Mølle. Da Bramming fik sin jernbane i 1910, flyttede markedspladsen dog med, men der var dog stadig brug for en lokal handelsplads, og markedet blev fortsat i 60´erne af kromand Peder Møller, der ejede Korskroen. Markedet fungerede først som en heste-salgs-udstilling i samarbejde med Vestjysk Rideklub i Varde. Formålet var at højne ridehestenes kvalitet gennem bedre avlsarbejde på landmændenes arbejdsheste.

Adresse

Rønnegårdsvej 16, 6715 Esbjerg N

Billederne

De smukke billeder er taget af Korskro Hestemarked pånær det sort/hvide, der er taget af Esbjerg Byhistoriske Arkiv.