Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Dyrk kulturen

Her på Oplev Esbjerg afslører vi ikke det hele. Men vi guider jer til nogle af de dejlige steder, som er værd at besøge i fritiden. Få et par anbefalinger med på vejen, når du drager ud for at suge kulturoplevelser til dig. 

Ta' på biblioteket

Der er næsten ingen grænser for hvilke gratis kulturelle aktiviteter, bibliotekerne tilbyder. Bare husk dit gule sygesikringsbevis.

Besøg Hovedbiblioteket i Esbjerg

Charmerende Ribe

Tag på opdagelse i Nordens ældste by. Se Ribe Domkirke, nyd livet på Skibbroen eller gå tur i middelaldergaderne.

Besøg Ribe

Søg i kalenderen

Du kan finde alle events i vores kalender. Måske leder du efter en koncert, et særligt tilbud for tilflyttere eller en dejlig oplevelse i naturen.

Find det hele i kalenderen

Vadehavscentret nær Ribe

Porten til UNESCO verdensarv

Her mødes æstetik og rå natur

Bygningen er en oplevelse i sig selv, og i de smukke omgivelser kan du opleve udstillinger om den unikke natur. Udstillingen Trækfuglenes Vadehav hylder den enestående natur. Prøv også de guidede udflugter med naturvejlederne fra Vadehavscentret:

  • Østerssafari
  • Sælsafari
  • Sort sol
  • Fugleture
  • Mandø

Udforsk Bramming

Stationsby med dejlig natur og masser af aktiviteter

Mærk byens historie på Bramming Egnsmuseum eller på Bramming Herregård. Eller træd ind i det aktive kulturhus Kosmorama, der har til huse i en af Danmarks ældste biografer. Er du mere til at komme ud i det fri, så er Skøjtesøerne et besøg værd - både sommer og vinter. 

Kulturskolen Esbjerg

Kultur for alle

Ribe, Bramming og Esbjerg

Kulturskolen underviser børn på dagtilbud og skoler i hele kommunen, og du kan melde dig til spændende forløb på Kulturskolens tre afdelinger. Her er blandt andet ballet, billedkunst, teater og alverdens musik. 

Musikhuset Esbjerg

Unik arkitektur og spændende forestillinger

Besøg det smukke hus, som Utzon-arkitekterne har tegnet. Måske er det netop nu noget på programmet, der falder i din smag. 

I samme bygning finder du også Esbjerg Kunstmuseum. 

Esbjerg Børne- og Ungdomsteater

Store oplevelser på scenen

Esbjerg Børne- og Ungdomsteater optræder typisk med to forestillinger hvert år. 

Børn kan blive en del af teatret når de er fyldt fem år. Også mange voksne melder sig til teatret og optræder enten på scenen, laver kostumer eller spiller musik.

Du kan se teaterforestillingerne på teatret i Borgergade, på Fiskeri- og Søfartsmuseet og i teltet i Nørreskoven.